Carti

Cateva din cartile pe care le citesc si le recomand, majoritatea cu link-uri catre Amazon.com (nu, nu e reclama, dar de aici mai cumpar carti si mi-e mai usor sa pun link-uri).

Inca mai visez la un Amazon.ro, cu preturi decente.

Prima carte

Deja v-ati luat o camera foto si sunteti pregatiti sa pasiti pe taramul fotografiei, dar aveti nevoie de o carte care sa va ghideze pasii.

Prima carte pe care o recomand este tocmai manualul de utilizare al camerei foto. De ce tocmai acesta ? Pentu ca este important sa va cunoasteti camera, fiecare buton si optiune. Este important ca atunci cand aveti in fata un subiect fotografic interesant, tot ce trebuie sa faceti este sa duceti camera la ochi, sa faceti cat se poate de repede setarile necesare si sa declansati. Veti intalnii cadre si ipostaze interesante dar care nu va asteapta in timp ce incercati sa redescoperiti butoanele de pe camera foto. Este frustrant sa ajungi acasa, sa descarci pozele de pe card, si sa descoperi pe cate dintre ele le-ai ratat pentru ca nu ai stiut sau ai uitat ce face camera ta foto.

Pana la urma nu stiu ce meserie poti sa practici fara sa-ti cunosti uneltele cu care lucrezi.

Un alt aspect importat, manualul camerei foto iti va explica, poate intr-un mod simplist, notiunile elementare folosite in fotografie. Notiuni pe care ajungi sa le visezi. Serios. Este poate prima carte din care vei invata despre diafragma, timp de expunere, sensibilitate ISO, moduri de focalizare, moduri de expunere, programe de expunere, etc.

Nu mai ramane decat sa va urez succes la rasfoitul manualului camerei foto.


The Moment It clicks – Joe McNally

O carte excelenta despre fotografia lui Joe McNally. Nu este o carte tehnica, cu formule de expunere, cu incadrari, compozitie, etc. Este o colectie de fotografii excelente, fiecare fotografie fiind acompaniata de povestiri, idei, solutii. Este o carte care inspira, care te face sa apesi pe declansator.

What you see on these pages is not about a particular place, people, time, or cause. It’s not about one type of picture or another. It’s not about sportsmen or fashion models or war or politics or the news of the day.

It’s about being a photographer.

It’s about the sheer joy of clicking the shutter … repeatedly. The sweet sound of the shutter and the explosion that occurs in your head and your heart when you make the shot. The deal is the shot, you know. You make the picture and you know something just froze solid in a shifting world. Something stabilized, for all time. You just hung your hat on a moment that otherwise would be gone forever, and now you can go back and take a look at that moment, be it amazing or ordinary, any time you want.

It’s about your eyes in the camera as the light hits just right. It’s about the slight turn of your subject’s face that speaks the truth. It’s about holding your breath as you shoot. It’s about the nerves, the joy, and the terror of wondering if you got it. And then dancing about, punching holes in the air when you know you did. It’s about … the moment it clicks

Joe McNally


The Hot Shoe Diaries – Joe McNally

Joe McNally este si unul dintre promotorii sistemului de flash-uri Nikon CLS, un om care face minuni in fotografie folosind flash-uri off camera controlate prin CLS. Cartea este despre fotografiile lui realizate folosind flash-uri, nu este foarte tehnica, dar contine destule informatii despre echipamentul folosit, idei de iluminare, dar din pacate mult prea putine scheme de iluminare. Este o carte care incanta privitorul cu imagini superbe, cu povesti si idei. Este, asa cum spune si titlul cartii, un jurnal.

This is not a book of certainties. It is not a manual. It is, as the title states, a diary.”

Don’t shoot 20 frames. Shoot 200. Make mental notes. Look at your pictures. Make more of them.”

Joe McNally

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s