Iarna pe dealuri


EOS 7D Mk2, 50mm, f/11, ISO 100, 1/100

EOS 7D Mk2, 50mm, f/11, ISO 100, 1/100

Trebuie sa recunos, urasc iarna. Este anotimpul ala in care ingheti de frig de fiecare data cand iesi la fotografiat. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa stau in casa, la cadura, pana vine vara.

Daca tot e sa ies la fotografiat iarna, atunci sa fie Sirnea – Ciocanul, un loc linistit, cu case pierdute pe dealuri. Este unul din satele de munte, care te cheama sa le vizitezi, fie toamna cand e totul aramiu – portocaliu, fie iarna cand e acoperit de zapada.

Asa ca am pus suficient de multe haine pe mine, mi-am aruncat jucariile in masina si am pornit la drum. Pe drum eram putin dezamagit, cer innorat, putina ceata si prea putina zapada, insa m-am linistit ajuns aproape de Sirnea. Soarele a inceput sa iasa printre nori, cateva pete de cer albastru pe ici pe colo si zapada destula.

In timpul ierni, Sirnea este o locatie unde cauti mai putin peisaj vast, ci mai degraba forme, linii, contraste,pe care poti sa le izolezi usor cu un teleobiectiv. Cu gandul asta am si plecat la drum, iar dupa cateva ore de plimbat pe dealuri, am reusit cateva cadre decente. Am sperat la un apus mai interesant, dar desi am asteptat cam o ora la -8 grade, intr-un vant oribil, cred ca toti norii de pe cer au inghetat de frig si au fugit la caldura, lasand in urma un cer galben, imaculat. Iar in combinatie cu albul zapezii nu prea ofera mare lucru, mai ales din punct de vedere cromatic.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s